30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, bürokrasinin söylendiği gibi olumsuz anlamda olmadığını belirterek, "Bir araçtır, evrenseldir. Akılcı ve gerçekçi rasyonel bürokrasi, bütün ülkelerin korumak istediği ve hedef koyduğu bir alandır. Bürokrat devletin ta kendisidir" dedi.

Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu'nun 2006 yılı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Vali Muzaffer Dilek, kente kaynak ve ödenek bakımından en büyük yatırımı yapan kurumun Devlet Su İşleri (DSİ) olduğunu söyledi. Kırsal kesimlere 35 milyon YTL'lik yatırımın yapılacağını ifade eden Dilek, yönetimin en temel işlevlerinden birisinin planlama ve koordinasyon olduğunu belirterek, "Yöneticiler planlı çalışmak ve koordinasyonu üst düzeyde gerçekleştirmek durumundadırlar.

Bunun için de mesainin iyi değerlendirilmesi, bürokratik yapıda görev alan kişilerin işlerine zamanında gelip gitmeleri, iş disiplinini sağlamaları gerekir. Biz de Valilik olarak bunları takip ile görevliyiz. Bürokrasi söylendiği gibi olumsuz anlamda değil, bir araçtır, evrenseldir. Akılcı ve gerçekçi rasyonel bürokrasi, bütün ülkelerin korumak istediği ve hedef koyduğu bir alandır. Bürokrat devletin ta kendisidir. Yazıcılık, çizicilik, 'Bugün git yarın gel' anlamı ile bunu karıştırmamak lazım. Her şeye para bulunur. Ancak insan bulmak o kadar kolay bir şey değildir. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın kendi mahiyetinde çalışan insanların emeğini çok iyi değerlendirmeleri ve onları motive ederek ödüllendirmeleri, çalışmayan insanları da çalışacak şekilde eksikliklerini gidermeleri gerekir" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Dilek, Frig Vadisi'nin gezi yolları tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Bedesten Çarşısı'na kaynak arayışlarının olumsuz cevap geldiğini ifade eden Dilek, "Orası ile ilgili kaynak arayışlarımız sürecek. Bu sene kale arkasındaki sokaklarda, 100 ev üzerinde sokak sağlıklaştırması yapılacak. Bu yıl kale arkasındaki mekanlar tamamen kimlik değiştirecek. Yanık Kışla ile ilgili ek projeyi kuruldan geçirdik. Bu sene bitirilmesini kararlaştırdığımız Sultandağı Kervansarayı da ihale edilecek" şeklinde konuştu.

,
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 19:28:13
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 19:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?