30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

İnsan Hakları Kurulu Toplantısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocuk hakları konusunda, ülke genelinde bir muhasebenin yapıldığı, noksanlıkların tespit edildiği, projelerin tartışıldığı, hakları kullanabilmenin ancak demokrasi ile demokratik ortamlarda olabileceğinin vurgulandığı bir gün olması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle olağanüstü yapıldı. Toplantıya çeşitli okullardan 5 öğrenci de katıldı. Afyonkarahisar Valiliği'nde yapılan toplantıda konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Dündar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünya çocuk hakları kavramının simgesi haline getirilmesi gerektiğini belirtti. Evrensel bir değer olan 23 Nisan'ı yaşanabilen kavram gibi görebilme yerine, bir tatil günü olarak hayat programına alınmasının, dünyanın geldiği gerçeklerden ne kadar uzak olunduğunun önemli işaretlerinden biri olduğunu ifade eden Dündar, "Daha sonra da çocuk hakları ihlallerinden şikayet etmeye hakkımız olamaz.

Hakların kullanılabiliyor ve yaşanabiliyor olması, o haklarla ilgili bir gayreti ve muhasebeyi gerektirmektedir. Çocuk hakları konusundaki bu gayret ve muhasebenin evrensel simgesi, '23 Nisan' olmalıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuk hakları konusunda, ülke genelinde bir muhasebenin yapıldığı, noksanlıkların tespit edildiği, projelerin tartışıldığı, hakları kullanabilmenin ancak demokrasi ile demokratik ortamlarda olabileceğinin vurgulandığı bir gün olmalıdır" diye konuştu. Dündar, "Ayrıca, 23 Nisan, bu bayramla çocukları hürriyete aşık yapar.

Hürriyete oluşacak aşkın, çocuklardaki evrensel simgesinin çocuk hakları simgesiyle 23 Nisan anlamında birleşiyor olması ülkemiz için de önemli bir ayrıcalıktır.

Ülkeleri çağdaş ve saygın yapan, aslında bu tür yaşayabilen simgelerdir" şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Nevzat Sinan ise, çocukların geleceğin aynası olduğunu vurgulayarak, "Dolayısıyla gelecek bir Türkiye hazırlığı içerisinde olduğumuz bugünlerde, günün gelişen en yüksek değerlerinden bir tanesi olan insan haklarına saygıyı, çocuklarımıza öğretmek ve onları uygulamakla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sinan, daha sonra çocuklara isteklerini sordu ve onlara birer kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 18:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?