30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kadın çiftçilerden başarı

Afyonkarahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilki düzenlenen 1. Engelliler Festivali'nde, engelli çocukların yaptığı gösteriler büyük alkış aldı.

Anıt Park'ta düzenlenen festival, ilk olarak çeşitli okullardan engelli öğrencilerin  yönelik eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Bolvadin İlçesi Dişli Kasabası'ndan Gülcan Mert ve Kezban Şişik il birincisi olarak, Afyonkarahisar'ı bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazanmışlardı. 

Muğla'da yapılan bölge yarışmasına Afyonkarahisar ile birlikte Aydın, Manisa, Uşak, Kütahya, Denizli, Isparta, Burdur, İzmir ve Antalya illerinden birinci olan kadın çiftçiler katıldı. Yarışmada Antalya birinci, Afyonkarahisar ikinci ve İzmir'den katılan kadın çiftçiler üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 16:14:16
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?