30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kardeş kentten güzel hediye

Afyonkarahisar Belediyesi'nin kardeş kenti Hamm Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda gönderdiği bir TIR dolusu sandalye vatandaşlara teslim edildi. 

Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde, özürlü çocuklara yapılan teslim sırasında duygulu anlar yaşandı. Burada bir açıklama yapan Başkan Kaptan, geçtiğimiz aylarda kardeş kent Hamm Belediyesi tarafından bir TIR dolusu özürlü aracı gönderildiğini söyledi. Bugüne kadar toplam 122 müracaat yapıldığını söyleyen Kaptan, "Şu ana kadar 122 kişinin içerisinde teslim edilen araç sayısı toplam 79'dur. 72 tanesi klozetli sandalyeli olanlardan, 3 tekerlekli yürüteçten, 4 tekerlekli volkırdan da 4 tane olmak üzere 79 tane teslim edildi. Bugün de 29 tane daha teslim edeceğiz.

Son anda 2 müracaat daha oldu. Ayrıca 6 müracaat da uygun görülmedi. Bu konuyla ilgili oluşturulan komisyon, gerçekten ihtiyaç sahibi olan özürlü kardeşlerimizin raporlarını istiyor. Raporu yoksa, hiç bir sosyal güvencesi yoksa bu sefer bizim kendi uzmanlarımız bakarak ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını araştırarak karar veriyorlar. Bunların içinde, resmi kurumlara verilecek araçlar da var. Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne (AKÜ) 5, Devlet Hastanesi'ne 5, Doğum Hastanesi'ne 3, Kocatepe Devlet Hastanesi'ne 3 ve Huzurevi'ne 4 adet olmak üzere klozetli araçtan toplam 20 adet veriyoruz. Çok önemli ihtiyaçları karşılayacak olan vinçli hasta asansöründen de bir tane AKÜ'ye bir tane de Devlet Hastanesi'ne veriyoruz" diye konuştu. 

Daha sonra, miniklere sandalyeleri teslim edildi. Bundan sonra yürüyebileceklerini belirten ve Başkan Kaptan'a teşekkür eden miniklerin sevinci görülmeye değerdi. Teslimat sırasında duygulu anlar yaşayan Kaptan, "Allah kimseye özürlü çocuk vermesin. Çok zor" dedi.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 17:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?