30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

KÖYDES Projesi için toplantı

Afyonkarahisar'da 2006 yılı İl Özel İdaresi programında olmayan altyapı projelerinin yapımını amaçlayan KÖYDES projesi ile ilgili toplantı yapıldı.

Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM) Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Muzaffer Dilek, 2006 yılı içinde Afyonkarahisar için toplam 17 milyon 654 bin YTL ödenek tahsis edildiğini belirtti. Bu ödeneğin ilk dilimi olan 5 milyon 296 bin YTL'nin yüzde 50'lik kısmını oluşturan 2 milyon 650 bin YTL'nin gönderildiğini kaydeden Dilek, "KÖYDES projesi kapsamında gönderilen ödeneklerin merkez ve ilçelerimizdeki Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından köylerin altyapı hizmetlerinde harcanılacak. KÖYDES projesi kapsamında gönderilen ödeneklerle tespit edilen köylerin programda olmayan ve projesi hazır olan yolları yapılacaktır. Bu nedenle ilçe kaymakamlarının iyi bir planlama yaparak projelerde görevlendirilecek teknik altyapının hazırlanması gerekiyor. Çalıştırılacak teknik elemanların özenle seçilmesi ve iş sezonunun iyi değerlendirmesi önemlidir" diye konuştu. Kentin imkanlarının ve teknik birimlerin iş ve işlemlerinin zamanında yapılmasını, her nedenle olursa olsun mazerete sığınılmamasını ve zamanın mevsim şartlarına göre doğru kullanılmasına özellikle dikkat çeken Vali Dilek, "İlçe kaymakamları ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışmaları sonucunda, istenilen verim alınarak KÖYDES projesi kapsamındaki altyapı hizmetleri tamamlanabilecektir" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Afyonkarahisar genelindeki köylerin alt yapı hizmetlerine ilişkin olarak, köy yolu projesi, içme suyu projesi, toprak ve küçük su kaynakları geliştirme projesi ve kanalizasyon projelerinin gerçekleştirilmesinin planlandığı KÖYDES Projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar, yaklaşan iş sezonu öncesinde son kez değerlendirilerek koordinasyonu gerektiren konular tespit edildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 19:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?