2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kurtuluş coşkusu caddelere taştı

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Afyonkarahisar Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenler, Vali Muzaffer Dilek, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır'ın, halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Türk milletinin Anadolu'yu vatan yapmak için bu toprakların her zerresini kanıyla işlediğini vurguladı. "Bu topraklar, akıtılan kanlar ve kazanılan zaferler sayesinde vatan olmayı hak etmiştir" diyen Kaptan, "Ancak son günlerde bazı zavallılar bunu anlamakta güçlük çekmektedir. Bunu anlamayanlara tekrar diyoruz ki, bu vatan bölünmez. Kazanılan bu zaferin değerini artıran yalnızca uğruna dökülen kan değil, emek ve alın teridir. Zaferin değerini arttıran kazanmak değil, yokluğun ve eksikliğin yerini, yürekle, cesaretle ve akılla doldurmaktır. Afyonkarahisar'da başlayan Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanması, silahta ve parada tüm yoksulluğa rağmen yürekle bilekle ve akılda zenginlikle olmuştur. Ancak ödenen bu bedelleri zaman zaman aklımızdan çıkarıyoruz. Cumhuriyet öyle kolay kazanılmış değildir. Kurtuluşun, cumhuriyetin ve demokrasinin bedelini ödeyen tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın konuşmasının ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören geçişi yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün gösterisi de vatandaşlardan büyük alkış aldı. Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından, şehitlerin ruhlarına ithafen, Gedik Ahmet Paşa Külliyesi İmaret Camii'nde mevlid-i şerif okutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?