2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Öğrencilere tören eziyeti

2005-2006 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle Afyonkarahisar'da düzenlenen törenlerde onlarca öğrenci fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bayılan öğrencilere okul bahçesinde bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Afyonkarahisar Atatürk İlköğretim Okulu'nda, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene, Vali Muzaffer Dilek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan, AK Parti Milletvekili Ahmet Koca, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Nene Hatun Anaokulu'nda eğitim gören minik öğrenciler, mehteran gösterisi sundu. Ellerindeki küçük davul, zurna ve zillerle gösteri yapan minikler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bu arada, tören nedeniyle saatlerce güneş altında bekletilen öğrenciler, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek'in konuşma yaptığı sırada baygınlık geçirdi. Bayılan öğrenciler, sivil korumalar ve öğretmenler tarafından, önce okulun içine, ardından da okulun bahçesinde bekletilen ambulansa götürüldü. Törenin ardından öğrenciler, protokol heyetinin oturduğu gölgelik yerdeki sandalyelere oturarak, güneşten korunmaya çalıştı. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Asım İlarslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Nejdet Özsoy ve Vali Muzaffer Dilek'in de konuşma yaptığı törenler, "Atatürk ve Eğitim" konulu ilk ders ve Fen Bilgisi Laboratuvarı'nın açılışı ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 15:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİLMİ_03_03 IP: 212.175.112.xxx Tarih : 3.02.2009 15:59:40

Hocam helala olsun türkiye siz gibi hocalara muhtaç sizin gibi fedakar hocalar zor bulunur helala olsun hocam