30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Okullardaki şiddet, masaya yatırıldı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, şiddetin olmamasının mümkün olmadığını belirterek, "Ancak, bazıları şiddeti kontrol altına alamıyor. Suç işleyen çocuklar genelde bölünmüş aile çocukları oluyor" dedi.

Afyonkarahisar'da öğrencilerin de bakış açılarını yansıttığı "Okullarda Şiddet" konulu bir panel düzenlendi. Afyon Lisesi konferans salonunda düzenlenen panelde öğrenciler, çeşitli konuların şiddete etkisi konusunda hazırladıkları birer konuşma yaptı. Paneli yöneten Afyon Lisesi Müdürü Gürel Yardım ise, kimlik kazanmanın en güzel yolunun kitap okumak olduğunu belirterek, "Kitap okuyan, kitabı tatillerde bile elinden düşürmeyen toplumların ülkeleri dünyayı yönetiyor. Bizim gibi az kitap okuyan toplumların ülkeleri ise yönetilenler kısmında bulunuyor. Niye biz camide omuz omuza durup birbirimize saygı gösterirken, dışarıda birbirimizin boğazına yapışıyoruz. Saygı göstermiyoruz. Bir okul dizisinden dolayı, öğrencilerimiz okullara gömlekleri dışarıya çıkartılmış olarak geliyor. Başkasının izinden yürüyen iz bırakamaz. Anne baba sevgisi olmayan vatan sevgisi olmaz. Anne babaların çocuklarına koyduğu kısıtlamalar mutlaka onların iyiliği içindir" diye konuştu.
 
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel de, şiddetin olmamasının mümkün olmadığını belirterek, "Ancak, bazıları şiddeti kontrol altına alamıyor. Suç işleyen çocuklar genelde bölünmüş aile çocukları, aile sevgisinden yoksun. Çocuk esirgeme yurtlarında ilgi gösteriliyor. Ancak bir anne şefkati, bir aile şefkatinin önüne hiçbir şey geçemiyor" şeklinde konuştu.
 
Okul dışında, okul önlerinde öğrencileri rahatsız etmek isteyenlerin bulunduğunu ifade eden Özelşunları, "Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığımız görüşme sonucunda önleme araması izni aldık. Bu izni öğrencileri rahatsız edenleri arayabilmek için aldık. Hiçbir kurum hiçbir şirket toplumla birlikte hareket etmezse, başarılı olamaz. Afyonkarahisar'da 57 okul bulunuyor. 57 okulda aynı anda olamayız. Suç işleyenlere de sevgiyle yaklaşmamız gerekiyor. Bir insanı kaybetmek çok kolay. Ancak kazanmak için yıllarca uğraşırsınız. Size yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın" dedi.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 20:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?