30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Paşalar Afyon'da buluştu

Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, daha önce kentte görev yapmış garnizon komutanlarını biraraya getirdi.

Hayatta olan ve daha önce Afyonkarahisar'da görev yapan garnizon komutanları için Özerler Holding Sosyal Tesisleri'nde bir kokteyl veren Garnizon Komutanı Halit Çakır, çağırdıkları 9 paşadan 5'inin gelebildiğini söyledi. 

Kokteyl öncesi bir konuşma yapan Çakır, bir kaç ay önce kafasında böyle bir fikir oluştuğunu belirterek, ilk önce etrafındakilere, daha sonra da bu programa destek veren Afyonkarahisar eşrafından dostlarına konuyu açtığını belirtti. Söz konusu fikir için dostlarının kendisini desteklediğini ifade eden Çakır, "İşin organizasyonunu yaptık ve bugüne geldik. Geçtiğimiz yıllarda burada görev yapan 9 komutanımızı davet ettik. Ancak 4 komutanımız kendi veya eşlerinin rahatsızlığı nedeniyle gelemeyeceklerini bildirdiler. 

Şu anda aramızda 28 sene önce burada görev yapmış Ali Özveren, benden önce görev yapmış olan Rıza Bülbül, arada görev yapanlar 
Ahmet Ünlü, Ramiz Turgut ve Ceyhan Alptekin paşam olmak üzere hepsi geldi. 

Kendilerine teşekkür ediyoruz. Eski komutanlarımızla burada beraber olmuş, yıllar içerisinde tanışmış, dostluk kurmuş insanların kucaklaşmalarını gördüğüm zaman mutlu oldum, duygulandım ve gözlerim yaşardı. Temennim bu programların bizim camiada geleneksel hale gelmesi. 

O zaman belki 20 yıl sonra ben de buraya gelirim" diye konuştu. Çakır, organizasyonun düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Davetle ilgili duygularını dile getiren 1991-1993 yılları arasında Afyonkarahisar'da görev yapmış Ramiz Turgut, kentle bağlarının hiç bir zaman kopmadığını kaydetti. Afyonkarahisarlılar'ı çok sevdiğini belirten Turgut, "Güzel dostluklar edindim. 

Böyle bir programın düzenlenmesi bizler için sanki aile yuvasına dönüş gibi oldu. Afyonkarahisar dışardan çok soğuk gözükür. Ama içine girdiğiniz zaman sıcaklığını anlarsınız. 

Afyonkarahisar'a ısındığınız zaman da kopamazsınız. Ben eski dostları gördüm çok mutlu oldum. Hayatımın en güzel yıllarından iki yılı burada geçti. Afyonkarahisar'ı unutamıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Düzenlenen kokteylle biraraya gelen eski dostlar, bol bol sohbet ederek hasret giderdi ve anılarını tazeledi. İki gün boyunca Afyonkarahisar'da kalacak olan paşalar, askeri birlikleri, karargahı, ikametgahlarını, anıt ve şehitlikler ile tarihi mekanları ziyaret edecek.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?