30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Şifalı aşure günü

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sultan Divani'yi Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinliklerinde, 29 çeşit hububattan hazırlanan 19 bin kap aşure vatandaşlara dağıtıldı.

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin torunu olan Sultan Divani tarafından ilk defa 1540 yılında başlatılan aşure dağıtım geleneği, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl da sürdürüldü. Okunan 40 hatimle birlikte 29 çeşit yiyecekten hazırlanan ve şifalı olduğuna inanılan aşureler, Türbe Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından düzenlenen törenle vatandaşlara dağıtıldı. Aşure dağıtım törenine Vali Yardımcısı Faruk Eraslan, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, şifa niyetine dağıtılan aşureden alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Çok sayıda polis ve zabıta ekibi, aşure dağıtım töreninde izdiham yaşanmaması için sıkı tedbir aldı.

Sultan Divani'yi Anma ve Şifalı Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, Türbe Camii içerisinde sema gösterisi düzenlendi.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 17:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?