30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Sigarayı bırak 6 bin YTL kazanma şansı yakala

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk Toraks Derneği, sigarayı bırakmayı teşvik etmek amacıyla ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyası başlattı.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sağlığa zararlı alışkanlıklar arasında yer alan sigarayı bırakma konusunda koruyucu tedbirler kapsamında uluslararası ödüllü ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyası başlatıldı. 29 Nisan-29 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlenecek kampanyanın daha etkili ve verimli olabilmesi için Vali Yardımcısı Nevzat Sinan başkanlığında bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun ilk toplantısında, mahalli medya için gerekli bilgi ve dokümanların gönderilmesine, kampanya çalışmalarına hız verilmesi ve katılımın arttırılması için çalışmaların başlatılmasına, İl Müftülüğü'nde 20-30 Nisan 2006 tarihleri arasında sigaranın zararları ve kampanya konusunun işlenmesine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından resmi ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere bu kampanyayı destekleyen firmalardan temin edilecek.

Afyonkarahisar'da katılımcı olarak form düzenleyip 30 Nisan'a kadar İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşan form sahiplerinin listesi içinden çekiliş yapılarak, tespit edilecek belirli sayıdaki katılımcılara ödülleri verilecek. ''Bırak-Kazan 2006'' kampanyasından faydalanmak isteyenler, başvuru formlarını İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık ocakları veya hastanelerden alabilecekler ve doldurduktan sonra aynı kuruluşlara teslim edebilecekler.

"Bırak Kazan 2006" kampanyasının kuralları ise şöyle:
Kampanya 29 Nisan'da başlayıp 26 Mayıs 2006 tarihinde sona erecektir. Bırakma gününden itibaren 4 hafta süreyle sigara içmeyenler veya tütün ürünleri kullanmayanlar, ödül almaya hak kazanacaklar. Kampanyaya 18 yaşını bitirmiş herkes katılabilir. Katılımcılar arasında çekilecek kuradan çıkacak kişiyle hemen irtibata geçilecek ve sigara içip içmediği şahitlerce ve kimyasal analizlerle tespit edilecektir. Kendi ülkesinde kurayı kazanan ve dört hafta süreyle sigara içmediği saptanan kişi ülke ödülünü alacak.

Türkiye ödülünün 6 bin YTL olduğu belirtilirken, ayrıca ülke ödülünü alan kişi 2 bin 500 dolar olan Avrupa Ödülü'nün ve 10 bin dolar olan uluslararası büyük ödülün kurasına katılmaya hak kazanacak.Katılımcıların, 29 Nisan 2006 tarihinden önce katılım formunu doldurup kampanya merkezine ulaştırmaları gerekiyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 16:54:39
Güncelleme :25 Nisan 2006 Salı 17:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?