2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sultandağı’nda lise yapımına başlandı

Sultandağı Kaymakamı Hüseyin Kök’ün gündeme taşıyıp sonuçlandırdığı Sultandağı Çok Programlı Lisesi'nin yeni bina inşaatının yapımına başlandı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Sultandağı Kaymakamı Hüseyin Kök, "İlçemiz ve çevresinde 3 Subat 2002 tarihinde meydana gelen depremde okul, kullanılamayacak duruma gelmişti" dedi.

Kök, Vali Muzaffer Dilek’in girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası arasında imzalanıp yürürlüğe giren "EFIKAP 2 Projesi" kapsamında Sultandağı’na yeni bir okul binası yapılması sözünün verildiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nca okul yeri ve arsa bilgilerinin istendiğini kaydeden Kök, Kaymakamlıkça gönderilen veriler dogrultusunda Bakanlığın arsanın fizibilitesinin uygun görüldüğü ve okul yapılmasının çok acil ihtiyaç olduğu kanaatine varıldığını belirtti. Kaymakam Hüseyin Kök; “Okulun 1 Ekim 2005 tarihinde bitirilerek teslim edilmesi öngörülüyor. Yüklenici firma tarafindan arsa üzerinde harfiyat çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sultandağı Çok Programlı Lisesi'nin yeni binası 5 katlı olacak. Beş bin 300 metrekare kapalı alanı bulunacak olan okul, 300 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Öğrencilerin sosyal aktivitelerini yapabilecekleri salonlar da bulunacak.

www.zafergazetesi.com
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 15:10:41
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 13:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?