30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Trafikçilerden Vali'ye ziyaret

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, trafiğin sadece trafik polisi ve araçlardan ibaret olmadığını belirterek, "Geri plandaki insanı da göz önünde bulundurmamız lazım" dedi. 

9-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla oluşturulan bir heyet, Vali Muzaffer Dilek'i makamında ziyaret etti. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Mustafa Ertekin, Müdür Yardımcısı Ali Yaşar Ayvaz, İl Jandarma Komutanlığı temsilcisi, Karayolları 31. Şube Şefliği temsilcisi, Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 2 personel, 1 öğretmen, 2 okul geçit görevlisi, 1 itfaiyeci, 1 doktor ve 1 hemşireden oluşan heyeti makamında kabul eden Vali Muzaffer Dilek, ziyaretçilerin Trafik Haftası'nı kutladı. Ziyaret sırasında, konuşan Vali Dilek, trafiğin karmaşasının ayrı bir sıkıntı olduğunu belirtti. Trafiğin, sosyal yaşamı olumsuz etkilediğini ve günlük yaşamı çekilmez hale getirdiğini ifade eden Dilek, "Trafik sorunu Türkiye'nin genel bir sorunudur. 

Bu sorunu çözebilirsek yaşam daha kolaylaşır. Trafik sadece trafik polisi ve araçlardan ibaret değildir. Geri plandaki insanı da göz önünde bulundurmamız lazım. Uzun süreli parklara izin verilmemesi gerekiyor. 'Yer yok. Nereye park edeyim?' mantığıyla hareket etmemek gerekiyor. Mutlaka araçla bir yerlere gitmek gerekmez. Yakın yerlere yürüyerek gidilebilir. 'Osmanlı yasağı 3 gün sürer' lafına katılmıyorum. Yasaların takipçisiyim. Kurallar, doğru uygulanırsa hiç bir problem olmaz" diye konuştu. 

Trafikte özellikle alt yapının ve personelin en iyi şekilde organize edilmesinin gerektiğini ifade eden, Vali Dilek, alınan kararlara ve uygulamalara uyumluluk gösteren Afyonkarahisarlılar'a teşekkür etti.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:52:30
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?