30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Üniversitelilerden protesto

Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çevreyi kirletenleri protesto için yürüdü. Yürüyüşün ardından ağaç diken öğrenciler, defterlerini de toprağa gömdü. 

Şuhut-Afyonkarahisar Karayolu'nda bir süre yürüyen öğrenciler, daha sonra Ağzıkara Köyü mevkiinde ağaç dikti. Burada bir açıklama yapan okul öğrenci temsilcisi Cemil Karaoğlu, her gün çevreye yapılan kötü muameleye şahit olduklarını söyledi. Varillerin gömüldüğünü, zararlı atıkların savunmasız çevreye bırakıldıklarını ifade eden Karaoğlu, "Bazen bilerek sırf maddi menfaatler, bazen de ihmalkarlık sonucu ormanlar yok edilip çevre kirletiliyor. Bu konuda ya yasalar yetersiz kalıyor ya da yasadan daha uyanık insanlık, yasayı delmenin bir yolunu buluyor. Bizler çevreye yapılan kötü muameleyi protesto ediyor ve geleceğimiz için ağaç dikiyoruz. Toprak sayesinde hayatını sürdüren insanlığın toprağa olan borçlarını ödemelerini istiyoruz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından öğrenciler 800 adet çam fidanı dikerek, son günlerde gündeme gelen zehirli atıkları protesto etmek amacıyla defterlerini de toprağa gömdü.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 20:02:03
Güncelleme :5 Mayıs 2006 Cuma 17:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?