30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Vali Dilek'e öğrencilerden ziyaret

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanması gerektiğini belirterek, "Herkes şunu bilmeli ki, okuma alışkanlığı olan her çocuğumuz hayatta başarılı olacaktır. Ben buna inanıyorum. Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için en önemli Afyonkarahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilki düzenlenen 1. Engelliler Festivali'nde, engelli çocukların yaptığı gösteriler büyük alkış aldı.

Anıt Park'ta düzenlenen festival, ilk olarak çeşitli okullardan engelli öğrencilerin etken okuma alışkanlığıdır" dedi.
 
Vali Muzaffer Dilek, makamında kabul ettiği Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencilerinin, okul gazetesi için sordukları soruları cevaplandırdı. Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Eryıldız, öğretmenler Lokman Özkul ve Birnur Şenocak'ın öncülüğünde yapılan ziyarette 7. sınıf öğrencileri Aysel Merve Çapa, Nagihan Deniz Özkan ve 4. sınıf öğrencisi Çağrı Çelik, okul gazetesi için Vali Dilek ile bir röportaj yaptı. Özellikle eğitimde nitelik artışının gerekliliğine değinen Vali Dilek, eğitim-öğretim konusunda Afyonkarahisar'ın sosyo-ekonomik konumu itibariyle iyi konumda olan iller arasında gözükmediğini söyledi.
 
Eğitimde öğrencinin başarılı olabilmesinde ailenin öğrenci motivasyonuyla öğretmenin ilgisinin büyük önem taşıdığını ifade eden Dilek, "Buna ek olarak fiziki mekan ve araç-gereç eksikliğinin olmaması gerekiyor. Ortaöğretimde başarının ve okullaşmanın arttırılması için çaba sarf edilmesi lazım. Yöneticiler ve öğretmenleri iyi seçersek farklı sonuçlar elde edilir. Eğitimde iyi bir organizasyon çok önemlidir. Öğretmen, veli ve öğrenci aralarında çok iyi bir organize ortamı oluşturmalıdır. Başarının artması hepimizin elindedir. Öğrencilerimiz okuma alışkanlığını kazanmalıdır. Herkes şunu bilmeli ki; okuma alışkanlığı olan her çocuğumuz hayatta başarılı olacaktır. Ben buna inanıyorum. Eğitimde başarıyı yakalayabilmek için en önemli etken okuma alışkanlığıdır" diye konuştu.
 
Vali Dilek, röportaj sonunda öğrencilere, 3 yıllık faaliyet raporuyla Kurtuluş Savaşı Panoraması kitabından hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 16:59:04
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 16:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?