3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaralı at için seferber oldular

Afyonkarahisar'da meydana gelen bir trafik kazasının ardından yaralanan at için polis, zabıta, Tarım İl Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkilileri seferber oldu. Kaza, Atatürk Caddesi'ndeki semt pazarının karşısında meydana geldi.

Mehmet Korkmazoğlu yönetimindeki 06 HRJ 73 plakalı otomobil, başka bir aracın kendisini sıkıştırması sonucu Yahya Çengel'in kullandığı at arabasına arkadan çarptı. Çarpmanın ardından at arabasının ön kısmı, atın bacağına saplandı. Bacağından sürekli kan kaybeden at, arabasıyla birlikte yol kenarındaki otoparka götürüldü.

Afyonkarahisar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerine haber verilmesi üzerine kaza mahalline yaklaşık 1 saatte gelen ekipler, bir şey yapamayacaklarını belirterek, Tarım İl Müdürlüğü'nden uzman ekip çağırdı.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de, 35-40 dikiş atılması gereken ata, kaza mahallinde müdahale yapılmasının uygun olmayacağını söyledi. Bunun üzerine yaralı at, bir kamyona yüklenerek Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kamüusü içindeki Veteriner Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi'ne götürüldü.

Bu arada, atın kamyona yüklenmesi sırasında bir vatandaşın hayvana sopayla vurması dikkat çekti. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında üniversitenin ana giriş kapısından içeriye sokulan at, Hayvan Hastanesi'ndeki uzmanlar tarafından muayene edildi. Yaralı atın yarın sabah ameliyat edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 16:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?