18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAŞMAKÇI - AFYONKARAHİSAR

Başmakçı'da anons komedisi

Afyon'un Başmakçı İlçesi Belediye Başkanı Ali Kartçı, Başmakçı Adliyesi'nin başka bir ilçeye taşınmayacağını, Ankara'dan talimat verdiği bir belediye görevlisi aracılığıyla vatandaşlara duyurdu. Belediye hoparlöründen anonsu yapan görevli, AKP Afyon Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Reyhan Balandı'nın soyadını "Ballı" diye okudu.
Başmakçı'da, Belediye Başkanı Ali Kartçı tarafından belediye hoparlöründen yaptırılan bir duyuru, ilçede günün konusu oldu. Edinilen bilgiye göre Başkan Kartçı, Başmakçı Adliyesi'nin kapatılarak, faaliyetlerine 12 kilometre uzaklıktaki Dazkırı İlçesi'nde devam edeceği söylentisi üzerine soluğu Ankara'da aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giden Başkan Ali Kartçı, durumu AKP Afyon Milletvekili Reyhan Balandı'ya anlatarak yardım istedi. Milletvekili Balandı ise Başkan Kartçı'ya, Başmakçı Adliyesi'nin yerinde kalacağı ve taşınmayacağı sözünü verdi. Bunu halkla paylaşmak isteyen Belediye Başkanı Ali Kartçı, Ankara'dan belediyeyi arayarak adliyenin faaliyetlerine devam edeceğinin duyurulmasını istedi. Belediye hoparlöründen yapılan anonsta, "Başmakçı Belediye Başkanımız Sayın Ali Kartçı, şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AKP Afyon Milletvekilimiz Sayın Reyhan Ballı ile görüşme yapmaktadır. Yapılan görüşmeler sonucunda Başmakçı Adliyesi yerinde kalacak ve hiçbir yere taşınmayacaktır. Vatandaşlarımıza duyurulur" denildi.
Bu arada Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Reyhan Balandı'nın soyadının, anonsu yapan belediye görevlisi tarafından "Ballı" diye okunması dikkat çekti.
Söz konusu anons belediye hoparlöründen defalarca yapılırken, vatandaşların ise bu durumu yadırgadığı gözlendi.
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?