19
Mayıs
2024
Pazar
BAŞMAKÇI - AFYONKARAHİSAR

El işleri ile hayata tutunuyor

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Aşağı Beltarla köyünde yaşayan Ahmet Acar (82) genç yaşlarda çobanlık yaparken hobi olarak başladığı örgücülük ve oymacılık işiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Seccadeden tesbihe, çantadan urgana kadar pek çok el işini özenle yapan Ahmet Acar, köyde pek çok kişiyi sevindiriyor. Para kazanma düşüncesinden ziyade hediye etmeyi tercih eden yaşlı adam, köyde de "örgücü dede" olarak anılıyor.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 7 yıl önce kaybettiğini, hayata tutunmak için örgücülük ve oymacılık işini hobi olarak benimsediğini söyledi. Yaptıklarını hediye etmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Acar, "Yaptığım urganla anne çocuğunu sırtına saracak beni anacak, ördüğüm namazlık ve ağaçtan oyduğum tesbih ile camide cemat namaz kılacak, tesbih çekilecek Allah katında hayrımız olacak. Yaptığım çantalar ile gençler, çocuklar Ahmet dedelerini hatırlayacak, ağaç nazarlıklı testi ile ev yapanlar evine asıp hayır dua okuyacak, bu yaştan sonra bundan daha güzel bir şey yok" diye konuştu.

Gelini Ayşeli Acar ise babasının, yaptığı bütün işleri hediye ettiğini ifade etti. İpleri kendisinin temin ettiğini anlatan Acar, "Allah onu başımızdan eksik etmesin. Aldığım 50 liralık iplerle günlerce oyalanıyor. Uğraşacak işi olmasa hasta olur doktara 5 katı para harcanır, yüzü gülmez, bu bizi daha çok üzer" diye konuştu. - 

AA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2013 Cuma 17:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?