16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Endişeli bekleyiş!

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde görülen kuş gribi vakası, Türkiye'nin yumurta borsası olarak bilinen Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi'ndeki üreticileri endişelendiriyor.

Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Müdürü Mustafa Duman, 3 milyon tavuğun bulunduğu ilçede şu ana kadar böyle bir vakanın görülmediğini ve Balıkesir'deki olayla ilgili yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi. Duman, tavukçuluk sektörünün zaten krizde olduğunu, kooperatife kayıtlı bin 500 üyeden ise sadece 65'inin faal olarak çalıştığını söyledi.

Başmakçı İlçesi'nde 3 milyon adet tavuğun olduğunu ve haftada 7-8 milyon adet arası yumurta üretimi gerçekleştiğini ifade eden Duman, "Kuş gribi vakası tavuklarda da görülürse, Başmakçı'da tavukçulukla ilgili bir sektör kalmaz. Başmakçı'da şu ana kadar böyle bir vaka görülmedi. Devletten açıklama bekliyoruz. Hindide ise tarım ilacı olduğu için bu vaka ortaya çıkmış. Medya yanlış bilgi veriyor. Böyle bir vaka doğrulanırsa Türkiye ve Başmakçı biter" dedi.

Başmakçı'da üretilen yumurtaların, Antalya, İstanbul, İzmir, Adana ve Erzurum'a gönderildiğini, aracı firma vasıtasıyla Irak'a da yumurta ihracatı yaptıklarını ifade eden Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi Müdürü Mustafa Duman, "Türki Cumhuriyetleri'ne de yumurta gönderiyorduk. Ama anlaşmamız sona erdi. Anlaşmayı düşünüyoruz fakat bu tartışmaların olduğu bir dönemde kimse anlaşmaya yanaşmaz. Yetkili bir kişi çıkıp bir açıklama yapmıyor. En büyük eksikliğimiz bu. Yumurtayı violde, tavuğu ise kafeste görmüş kişiler açıklama yapıyor ve ortalığı bulandırıyor. Sonuçların bir an önce açıklanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?