28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bilgin: OSB'nin tapuları bizim elimizde

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Ankara'dan gelen jeoloji mühendisleri, Kaymakam G. Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ'ı ziyaret etti.
Kaymakam Bilgin, ziyarette OSB ile ilgili üç kurucu ortakları bulunduğunu söyledi.

Bilgin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu ortaklar Belediye, İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası. Biz işin bürokratik yönlerini yapıyoruz. Belediye başkanı her hafta Ankara'ya gidip bakanlıklar ve İller Bankası nezdinde bu işleri izliyor. Çeşitli bürokratlarla görüşüyor ve bekli de 5-6 yıl yapılamayacak işleri bir yılda belli bir noktaya getirdi. En önemlisi OSB'nin tapuları bizim elimizde. Şu anda oraya fabrika kurulması için jeolojik etütler var ve akabinde de altyapı yatırımı var.''
Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ ise İller Bankasının iki mühendis gönderdiğini ve jeoteknik çalışmalara başlandığını bildirdi.

Dağ, "Jeoteknik çalışmaların da nisan sonunda raporu bitecek. Önümüzde de elliden fazla belediye olmasına rağmen bizi öne aldılar ve bize söz verdiler. Jeo yüksek teknik etüt raporu teslim edildikten sonra imar planı yapılacak. İmar planından sonra da biz yatırımcıya yer tahsis edebileceğiz. Bu bakımdan yatırımcıya yardımcı olacağız'' diye konuştu.

Mehmet Emin Kalender - Kenthaber / Emirdağ
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 15:21:17
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 17:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?