3
Mayıs
2024
Cuma
İSCEHİSAR - AFYONKARAHİSAR

Mehmet Çakmak


Afyon’un İscehisar ilçesinde hayırsever Mehmet Çakmak tarafından yaptırılan okul Afyon Valisi Ahmet Özyurt tarafından hizmete açıldı.

İscehisar ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Çakmak tarafından yaptırılan Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi’nin açılışı yapıldı. 1995-1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Anadolu Lisesi’nin gecikmeli açılışına, Afyon Valisi Ahmet Özyurt, Doğru Yol Partisi Afyon Milletvekili İsmet Attila, Milli Eğitim Müdürü Metin Topkaraoğlu, daire amirleri ve belediye başkanları katıldılar. Açılışta bir konuşma yapan hayırsever iş adamı Mehmet Çakmak, eğitime ve öğretime büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek, 1994 yılında Afyon’da İngilizce bilen bir kişiyi zorlukla bulduğunu söyledi. Bunun üzerine okul yaptırmaya karar verdiğini de belirten Mehmet Çakmak, okulu son teknolojik donanımlarla yaptırdığını ve hiçbir masraftan kaçınmadığını söyledi.

Törende daha sonra birer konuşma yapan Afyon Milletvekili İsmet Attila ve Afyon Valisi Ahmet Özyurt, hayırsever iş adamına bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdiler. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar