23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Başkan'dan öğretmenlere yemek jesti

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, öğretmenlere jest yaptı.

Özpınar, İlçede görev yapan tüm öğretmen ve eşlerine Belediye Düğün Sarayında yemek vererek ağırladı. Yaklaşık 600 kişinin bulunduğu yemeğin sürpriz konuğu Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ile Adnan Kayık oldu. Yemeğe her katılan öğretmen çiçekle karşılandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Bulut'un ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım yaptığı konuşmada, şunları söyledi:  “Milli Eğitim çok büyük bir aile hem güçlü, hemde zarar görüyoruz, özellikle özlük haklarımızda yaşanıyor. Öğretmeni, öğrencisi ile girmediğimiz ev yok, bu denli büyük bir aileyiz. Bundan dolayı bizleri yemeğe almak büyük cesaret ister."

Yıldırım, “Vali beyle söyledim. Afyonkarahisar'da eğitimin sorunları çözülemeyen sorunlar değildir dedim. İyileşmeyi tahahüt ettim. Tabiî ki bu sizlerin fedakarlık göstermesi ile olur" dedi.

BAŞKAN ÖZPINAR: EĞİTİM KALİTESİNİN LOKOMOTİFİ OLACAĞIZ

Yemek sonrası salonda bulunan öğretmenlere seslenen Belediye Başkanı Mustafa Özpınar da, şunları söyledi: "Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Belediye olarak eğitimin de olmazsa olmazlarından olan, fiziksel anlamda okullara yapmış olduğumuz katkıları biliyorsunuz.

Anadolu Turizm ve Otelcilik Okulu ile Anadolu Öğretmen Lisesini ilçemize kazandırmak bize nasip oldu. A.Öğretmen Lisesinin açılışına 3 gün kalmıştı. Buranın yatılı olması için gerekli yerlere talimat vererek yatılı olmasını sağladık. Afyonkarahisar’da sonra en yüksek puanla öğrenci alan öğretmen lisesine sahibiz. Kaliteli eğitimin lokomotifi olacağız."

SANDIKLI’NIN TRENDİNİ ARTTIRACAĞIZ

Başkan Özpınar, “Sandıklı ilkleri yaşıyor. En çok okuyan öğrenciye kaplıcada ailesi ile birlikte tatil imkanı sunacağız. Okuma alışkanlığına motivasyon sağlayacak. Öğretmenlerimiz için de süprizlerimiz olacak.

İlçemiz eğitim ve öğretimin cazibe merkezi olacak. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir’e de teşekkür ediyorum. Yüksek Okulumuzda geçen yıl 250 olan öğrenci sayımız bu yıl yeni açılan bölümlerle 850'ye ulaştı. Belediye olarak bilgisayar desteği verdik. 25 bilgisayar kazandırdık.

Sandıklı Belediyesi olarak 50 öğrenciye burs vereceğiz. Belediye meclisi olarak alt yapısını oluşturduk. Öncelikle 4 yıllık fakültede okuyan öğrencilerimizi kapsayacak bizim verediğimiz burs" diye konuştu.

TOPLU KONUTUN 2.ETABI BAŞLIYOR

Kirada oturan öğretmenlere sürprizi olduğu açıklayan Başkan Özpınar, “Tamamlanan 192 konutun satışı tamamlandı. Bu konutlardan alamayan, geç kalan vatandaşlarımız oldu. İkinci etap için Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) görüşmelerimiz tamamlandı. İlkbaharda inşaatları başlayacak 2+1 ve 3+1 olarak projelendiriliyor. Ekonomik ve ucuz konutlar da olacak" dedi.

Konuşmanın ardından Özpınar, bu yıl emekli olan öğretmenlere porselen tabak hediye etti.

sandikli.bel.tr

Veli Karaca - Kenthaber / Sandıklı
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 17:13:23
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 14:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?