23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Süt inekleri teslim edildi

Fakir ve muhtaç durumda olup herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişiler için Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında hazırlanan süt inekçiliği projesi tamamlandı.

Proje kapsamında Tokuşlar kasabası ve Kınık köylerinde ikamet eden fakir ve muhtaç 13 aile için Holstein damızlık süt inekleri ve bir yıllık yemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine teslim edildi.

Satın alınan damızlık süt ineklerinin kuraları mahallinde hak sahiplerine çektirilerek hayvanları kendilerine teslim edildi. Hayvanlarını teslim alan hak sahiplerinin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Hayvanların teslimi sırasında Tarım ilçe Müdürü H. İbrahim Gündoğdu hayvanların bakım ve beslenmeleriyle ilgili bilgi verdi. Projeden faydalanan aileler ise “Devlet bizlerin de elinden tuttu. Projeden faizsiz olarak dört yıl vade ile faydalanıyoruz. Elde edeceğimiz buzağı ve sütleri ile geçimimizde belli bir ferahlama olacak. Allah devlete millete zeval vermesin" diye konuştular. Hak sahipleri kendilerini iş sahibi yapan Sinanpaşa Kaymakamı Sıdkı Zehin ve vakıf çalışanlarına da teşekkür ettiler.

Osman ALMACIK / Kenthaber / Sinanpaşa
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 09:05:58
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 13:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?