18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Köyler altyapıya kavuşuyor

Sinanpaşa’ya bağlı köylerde, olumsuz hava koşullarına rağmen altyapı çalışmaları ve inşaat işleri devam ediyor. 2004 yılı içerisinde İl Özel İdare Müdürlüğü'nün katkıları ile Sinanpaşa Köylere Hizmet Götürme Birliğince; Akçaşar, Bulca, Karacaören, Kınık ve Tazlar Köylerinde Kanalizasyon şekekesi, Ayvalı, İğdeli ve Saraycık Köylerinde Foseptik Çukuru çalışmaları tamamlandı.

Gezler Köyü'nde okul ve mezarlık ihata duvarlarının yapımının tamamlandığı, Kayadibi Köyü'nde ise Köy Konağı inşaatının bitirilerek hizmete açıldığı belirtildi. Yörükmezarı Köyü'nde ise Çatololuk Orman içi Dinlenme Alanı'nda düzenleme yapılarak vatandaşların daha nezih bir ortamda piknik yapması sağlanacak.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı köylerde, Kilitli Beton Parke ile yol yapım çalışmasına başlandığı belirtilerek, bu kapsamda Akçaşar, Boyalı, Garipçe ve Kayadibi Köyleri'ne malzemelerin teslim edildiği kaydedildi. Malzemesini teslim alan Akçaşar Köy Muhtarlığı, bin 100 metre uzunluğundaki beton parke yolun 950 metrelik kısmını işçiliğinin muhtarlıkça karşılanarak tamamlandığını bildirdi.

Osman Almacık
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:23:05
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 11:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?