18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vatandaşın parası boşa gitti

Sinanpaşa İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce, hayırsever vatandaşlardan toplanan paralarla yaklaşık 10 yıl önce ilçeye bir okul binası yaptırıldı. Dernek yetkilileri, bu binanın İmam Hatip Lisesi  olarak kullanılmasını isterken, Milli Eğitim Bakanlığı konuya onay vermedi.

İddiaya göre dernek yöneticileri, "Burası İHL olmazsa normal lise de olamaz" diyerek binayı Diyanet İşleri Vakfı'na bağışladı. Vakıf da bahse konu yeri değerlendirmeyince, 10 yıldır kullanmayan bina çürümeye terk edildi.
Sinanpaşa İlçesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Nuri Köse ise duruma tepki gösterdi. Okul binasının hayırsever vatandaşlardan toplanan paralarla yaptırıldığını belirten Başkan Köse, binanın çürümeye terk edilmesinin hayırseverlere kötü örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.

Vakıf yöneticilerinin "Parayı veren binayı alır" dediğini kaydeden Köse, "Böyle mantık olmaz. Binaya 300 milyar para istiyorlar. Bu parayı kimse veremez ve o bina satılamaz. Binanın düşük bedelle satılıp değerlendirilmesi lazım. Bu bina bir milli servettir. Binaya hiçbir şey yapmayan ve yüksek fiyatla satmaya çalışan vakıf yetkilileri, 'Yasalar böyle. Elimizden gelen bir şey yok' diyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 15:24:47
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?