19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sinanpaşa'da köyler çağdaşlaşma yolunda

Sinanpaşa’nın köyleri, "Sinanpaşa Merkez ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği" sayesinde çağdaş bir yaşama kavuşma yolunda ilerliyor. Birliğin ilk planı, önce tüm köylere kanalizasyon sağlamak. Ardından köy yollarını beton ve parke yollarla kaplayacak olan birlik, son olarak okulların bakım ve düzeni ile ilgilenecek.

Birlik Meclisi 2. Olağan toplantısının açılış konuşmasını yapan Sinanpaşa Kaymakamı Rıza Gençoğlu, katılımlarından dolayı daire müdürleri ve köy muhtarlarına teşekkür ederek, 2004 çalışma yılının tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı. Gençoğlu, 2005 yılında ise tüm köylerin öncelikle kanalizasyon ve foseptik çukurlarının tamamlanacağını söyledi.

Ardından köy yollarına beton ve parke döşeyerek köylüleri temiz ve sağlıklı bir ortama kavuşturmak istediklerini dile getiren Gençoğlu, "Ayrıca yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin öğrenim gördüğü okulların bakım, onarım, çevre düzenlemesi ve kalorifer tesisatlarının yapılmasına hız verilecek" dedi.

Toplantıda Birliğin 2005 mali yılı bütçesi ise 650 bin YTL olarak kabul edildi. Birlik Yönetim Kurulu üyeliğine ise Çobanözü Köyü Muhtarı Hüseyin Sancak ve Garipçe Köyü Muhtarı Hasan Candan seçildi. Birlik tarafından 2004 mali yılı içerisinde merkez ve köylerde yüz doksan milyar dört yüz milyon liralık yatırım yapıldığı bildirildi.

Osman Almacık
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:35:11
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 11:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?