29
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

"Sevginin Resmi" çıktı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel'in 67 şiirden oluşan 'Sevginin Resmi' isimli kitabı, Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından yayınlandı. Birçok konuyu şiirlerinde işleyen Gürel, şiirlerini yaşanmış olaylardan etkilenerek yazdığını söyledi.

Yaklaşık 46 yıldır yazdığını belirten Prof. Dr. Mustafa Gürel, "1960 yılından bu yana yazıyorum ama bu benim ilk kitabım. Bazı arkadaşlarla görüştüğümüzde yazdığımız şiirlerin Türk kültürüne ve insanımıza katkıda bulunmasının uygun olacağını düşündük. Kitabımızı bu yönde hazırladık. 8 ve 11 heceli kalıplar halinde yazdığım şiirleri, tüm halkın ve her okuyanın anlayacağı dilde ve sadelikte oluşturdum" dedi.

İnsanların her geçen gün sevgiye olan ihtiyacının artması ve sevginin birçok şeyin üstünde olması nedeniyle kitabına özellikle 'Sevginin Resmi' ismini verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Gürel, "Ben şiirlerimi doğadan, çevreden kısacası hayatın kendisinden etkilenerek oluşturdum. Kitabı okuyanlar dostluğun ve sevginin önemini anlayacak, sevgi ve dostluğun yerini hiçbir şeyin tutmayacağını çok iyi bilecek. Ayrıca bu kitap, kendi ömrümüzün şiirsel dilde anlatımıdır. Sıla ve gurbetle ilgili olarak kitapta dört şiirim bulunuyor. Bu şiirlerimi halkımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 18:46:15
Güncelleme :5 Mart 2006 Pazar 18:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?