3
Mayıs
2024
Cuma
BUHARKENT - AYDIN

Ali Çevik

Aydın’ın Buharkent İlçesi’ne bağlı Gelenbe Köyü’nde ticaretle uğraşan Ali Çevik isimli hayırsever, 200 öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli okul yaptıracak. Gelenbe’nin yanı sıra Feslek ve Gündoğan köylerinin de eğitim sorununu çözecek okulun yapımı için Vali Emir Durmaz ile protokol imzalayan Ali Çevik, "Okul yaptıracak kadar zengin değilim ama, paylaşmasını bilen, paylaşmayı seven biriyim" dedi.

Okulun yapımına 10 gün içinde başlanacağını söyleyen Vali Emir Durmaz ise, "Demir, hazır beton ve tuğlasını biz karşılayacağız, diğer malzemeleri ve işçiliğini de Ali Bey sağlayacak. Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak bu okulu, dört-beş ay gibi kısa sürede tamamlayıp eğitime açacağız" diye konuştu.

Devlet-vatandaş işbirliği ile Buharkent’in Gelenbe Köyü’nde yapılacak 12 derslikli ilköğretim okulunun yapımını öngören protokol, dün Aydın Valiliği’nde imzalandı. Devletin malzeme desteği ve hayırsever Ali Çevik’in katkıları ile yapılacak okul için Vali Emir Durmaz, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, hayırsever Ali Çevik, Buharkent Kaymakamı Cem Toker, Aydın Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Başkaya, Buharkent Milli Eğitim Müdürü Faik Altıntaş ve Gelenbe Köyü Muhtarı Abdullah Güner arasında protokol imzalandı.

’Ulusal Eğitime Destek Kampanyası’ çerçevesinde önemi daha da artan eğitim sorunlarını, hayırsever vatandaşların da katkısıyla çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını belirten Vali Durmaz, "İki hafta önce Söke’de yapılacak bir okul için protokol imzalamıştık. Bugün de ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Yapılacak bu okul sayesinde, üç köyün eğitim sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Yapımına on gün içinde başlanacak okulu, dört-beş ay gibi kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Ben, hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyor ve örnek olmasını diliyorum. Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak bu okullar sayesinde, 2002’de eğitimde fiziki yapılaşma seviyemiz yüzde 90, yüzde 95’lere ulaşacak. Bu eğitim sezonu başında ve kasım sonuna kadar da yaklaşık 700 yeni derslik hizmete girecek" dedi.

Okul yaptıracak kadar zengin olmadığını kaydeden hayırsever Ali Çevik ise, "Zengin değilim ama, paylaşmasını bilen ve seven biriyim. Ben orada doğdum, ticari hayatım o köyde. Kazandığımı orada paylaşmak istiyorum. Ben işadamı da değilim. Sade bir vatandaş olarak, bu tür eğitim ve sağlık konularında devletin yapacağı yardımlara katkıda bulunmak isteyenlere öncü ve örnek olmak istedim. İnşaallah arkası gelir. Benim Aydın milletvekillerine de bir mesajım var: Ankara’da ayda bir toplanarak, Aydın’ın sorunlarını masaya yatırsınlar. Birbirinin kuyusunu kazmak yerine, birlik ve beraberlik içinde Aydın’a neler kazandırabileceklerini görüşsünler" diye konuştu

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar