30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

3. Didim Belediye kermesi açıldı

Didim Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli kurslara katılan kursiyer ev hanımları tarafından hazırlanan ürünler, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenlenen sergiyle tanıtıldı. Didim Kültürpark Salonu'nda düzenlenen 3. Didim Belediyesi kermesine ilçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar yine yoğun ilgi gösterdi. 

Didim Belediyesi El Sanatları Kurslarına katılan kursiyer ev hanımları tarafından hazırlanan sergide; el işi ürünleri ve yiyeceklerden oluşan yüzlerce ürün halkın beğenisine sunuldu. Daha çok geleneksel Türk motiflerine yer verilen ürünlerin sergilendiği kermes, ilçede yaşayan İngiliz vatandaşlarında ilgisini çekti. İngilizlerin alışverişte en çok Türk motifli el işlemeleri, el işi örgü ürünleri ve yöresel yiyecek özelliği taşıyan hamur işlerini tercih ettikleri gözlendi. 

Kermese davetli olarak katılan Özel Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından yapılan ahşap boyama, takı tasarımı, resim, alçı kalıp çalışmaları, el işi ürünlerinin sergilendiği tezgah, vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. İlk kez bir kermeste yer alan öğrencilerin emek sarf ettiği çalışmalar göz doldururken; aileleri ve öğretmenleri öğrencilerin ürünlerinin satılmasında yardımcı oldu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 09:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?