24
Mayıs
2024
Cuma
DİDİM - AYDIN

30 Ağustos coşkusu

DİDİM’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramının 88. Yılı ve Türk Silahlı Kuvvetler günü kutlamaları Didim’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 88. Yılı kutlamaları ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları Didim’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Törene Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Amirleri, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Siyasi parti ilçe Başkanları ve Sivil Toplum Örgütü temsilciler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Protokol sırasına göre çelenk koyma işleminin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar kapsamında Didim Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Yüzbaşı Fatih Atcı günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Yüzbaşı Atcı 30 Ağustos Zaferinin esaret altında yaşayan diğer uluslara örnek olan ve Dünya tarihinde yerini alan bir kahramanlık destanı olduğunu kaydederken “Hürriyet ateşiyle yanan Türk ulusunun büyük önder etrafında kenetlenerek sergilediği bu görkemli mücadele dünya tarihinde yerini almıştır. Bu zafer kendini yenilmez zanneden emperyalist güçlere boğun eğmeyen ve onları yenen şanlı milletimizin bu onurlu mücadelesi yıllarca esaret altında yaşamış diğer masum uluslara örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zaferini bizlere armağan eden başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını şehit ve gazilerimizi rahmetle anar, emekli personelimize şükranlarımızı sunarım” ifadelerine yer verdi.

Tören konuşmanın ardından sona ererken, Didim Garnizon Komutanı Yarbay Ayhan Binay, Bafa Cevapsız Yayın İstasyon Komutanlığında kutlamaları kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy için ayrı önem taşırken, Atasoy ilk kez resmi bir töre Başkan vekili olarak katıldı.

DİDİM’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
DİDİM’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:14:03
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?