25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

34 kaçak göçmen yakalandı

AYDIN’DA KAÇAK GÖÇMEN OPERASYONU

Aydın’ın Didim ve Söke ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 3’ü bayan 45 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Didim sahili açıklarında şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgede yapılan aramada yasa dışı yollardan yurda giriş yapıkları tespit edilen 3’ü bayan ve 31’i de erkek olmak üzere toplam 34 kaçak göçme yakaladı. Yakalanan bayanlardan birisinin hamile olduğu anlaşılırken; kaçakların 30’unun Somali ve 4’ünün de Filistin uyruklu olduğu tespit edildi.

Şüpheliler alınan ifadelerinde pasaportlarının olmadığını, denizden kaçak yollar ile İzmir’e geldiklerini ve buradan da 5-6 araç ile Didim’ e getirildiklerini belirtiler. Önce Yunanistan’a daha sonra da Avrupa ülkelerine gitmek için ülkelerinden ayrıldıklarını itiraf eden kaçaklar, 2 gündür Didim sahilinde beklediklerini ancak anlaştıkları kişilerin gelmemesi üzerine tekrar İzmir’e dönmek için yola çıktıklarını ifade ettiler.

34 kaçak göçmen, İlçe Emniyet Müdürlülüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasın ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edilmek üzere, ilçedeki bir otelde koruma altına alındı.

Öte yandan; alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri de dün gece saat 01.30 sıralarında Söke’ye bağlı Doğanbey köyü yakınlarında yürütülen kontrol faaliyetleri sırasında A.Y’in kullandığı ve içerisinde M.A. isimli bir kişinin daha bulunduğu aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 2 ayrı çuval içerisinde 1 adet 20 kişilik şişme bot ve 1 adette şişme bot motoru ele geçirildi.

Söz konusu aracı takip eden A.K. idaresindeki minibüste de yapılan aramalarda 9’u Afganistan ve 2’si de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 11 kaçak göçmen daha yakalandı.

Operasyonda ele geçirilen araçlar, şişme bot ve motora el konulurken; ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.K. tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan kaçak göçmenler ise sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?