30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

35 kaçak göçmen yakalandı

Aydın’ın Söke ve Didim ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen toplam 35 kaçak göçmen yakalandı. Olaylarla ilgili olarak 3 Türk vatandaşı organizatör gözaltına alındı. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Söke’ye bağlı Doğanbey Köyü Kafa Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı şekilde Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 7’si Filistin ve 5’i de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 12 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar sırasında gözaltına alınan ve kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında analaşan A.H. (40) isimli Türk vatandaşı organizatör, sorgulanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Öte yandan; alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Didim’e bağlı Akyeniköy Beldesi’nde durumları şüpheli görülen Ş.A. (59) yönetimindeki 35 T 6064 plakalı otomobil ile A.G. (36) yönetimindeki kamyoneti durdur. Her iki ayrı araç içerisinde yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları tespit edilen ve aynı yolları kullanarak Yunanistan’ın Sisam Adası’na kaçmaya çalışan 9’u Afganistan, 7’si Irak ve 7’si de İran uyruklu olmak üzere toplam 23 kaçak göçmen yakalandı. Kaçakların yapılan üst aramasında 14 kişini pasaportları ve oturma izinlerinin bulunduğu tespit edildi. Bu şahıslar serbest bırakılırken, 4’ü Afganistan ve 5’i de İran uyruklu olmak üzere toplam 9 kaçak muhafaza altına alındı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Türk vatandaşı organizatörler Ş.A. ve A.G., sorgulandıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan araçlara ise el konuldu. 

Her iki ayrı operasyonda yakalanan kaçaklar ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?