26
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

39 kaçak yakalandı

DİDİM’DE 39 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Aydın’ın Didim ilçesinden kaçak yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmek isteyen 39 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; dün gece Didim’den yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmek isteyen 39 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerce yapılan kontroller sırasında yakalandı. Yakalanan kaçaklar Didim Yat Limanı’ndan karaya çıkarılırken, aralarında yaşları 3 ila 10 arasında değişen 1’i kız 3’ü erkek toplam 4 çocuk ve 10’kadın da bulunduğu toplam 39 kaçak sağlık kontrolü için Didim Devlet Hastanesine getirildi. Kaçak göçmenin 12’inin Somali, 0’unun Filistin ve 17’inin de Eritre uyruklu olduğu öğrenilirken, sağlık kontrolünden geçen kaçakların Didim’deki bir otelde koruma altına alındı.

Kaçaklara yardımcı olan organizatörlerin yakalanması için çalışmalara başlanırken; işlemlerinin tamamlanmasının ardından kaçakların sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Şubesine teslim edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DİDİM’DE 39 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
DİDİM’DE 39 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
DİDİM’DE 39 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?