19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

40 kaçak göçmen yakalandı

Aydın’ın Didim ve Kuşadası İlçeleri’nde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen toplam 40 kaçak göçmen yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Edinilen bilgiye göre; Didim’e bağlı Akköy Beldesi Taşburnu Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde yapılan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan giril yaptıkları tespit edilen ve aynı yollardan Yunanistan’ın Samos Adası’na kaçmaya çalışan Moritanya uyruklu 17 kaçak göçmen ile bu kişileri yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaşan S.Ç. isimli Türk vatandaşı organizatör yakalandı. 

Öte yandan; Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi SSK Lojmanları Mevkisinde de yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollardan Sisam Adasına kaçma hazırlığında olan 12’si Filistin ve 11’i de Somali uyruklu olmak üzere toplam 23 kaçak göçmen daha ele geçirildi. İki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 40 kaçak ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan S.Ç. isimli şüphelide sorgulanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 16:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?