25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

47 çocuk sünnet edildi

Didim Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen geleneksel hale dönüşen “Didim Sünnet Şöleni” bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Erkeliğe ilk adımlarını atan 47 çocuğun mutluluğunu paylaşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, şölen boyunca çocuklarla birlikte eğlendi.
Didim Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve maddi durumu iyi olmayan ailelerine çocuklarına yönelik yapılan Sünnet Şöleni bu yılda Altınkum’da düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Bu yıl ki sünnet şölenine Didimli işadamı Bekir Erdinç Ülker’de destek sağladı. Sünnet şöleni etkinlikleri kapsamında sünnet olacak 47 çocuk ve aileleri Didim Belediyesi önünde toplandı.


Daha sonra sünnet çocuklar ve aileleri Belediyece tahsis edilen araçlarla şehir turu attı. Şehir turunun ardından sünnet çocukları eğlencenin yapılacağı Altınkum’daki Park’a getirildi.


Burada yapılan Eğlenceye Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, işadamı Bekir Ülker, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri, aileler ve sünnet olacak çocuklar katıldı.


Şölende konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, belediye olarak bu tür çalışmaları yıllardır yaptıklarını belirterek, “Yoksul ailelerin çocuklarına yönelik, yaptığımız bu etkinliğe işadamlarımızda destek oluyor. Bu tür çalışmalar sosyal belediyeciliğin bir örneği. Bu tür etkinlikler sürekli yapılacak. Şimdiden çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Ardından çocuklar müzik şenliğinde oynayarak gönüllerince eğlenirken, Başkan Kamacıyla daha hatıra fotoğrafı çektirdiler. Etkinlik kapsamında sahne alan Didim Roman Dans Grubu ise oynadıkları oyunla etkinliğe katılanları ve sünnet çocuklarını eğlendirdi. Belediye Başkanı Mümin Kamacı’da eğlence de sünnet çocuklarıyla birlikte roman oyunu oynarken, Belediye Meclis Üyeler de alkış tuttu.
Eğlencede Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve işadamı Bekir Ülker eşleriyle birlikte Aydının yöresel oyunu olan “Aydın Zeybeğini” oynadılar. Etkinlikte sünnet çocukları ve aileleri orkestranın çaldığı parçalarla gönüllerince eğlendiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 12:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?