19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Ali Katırcı'nın 23 Nisan mesajı

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıyla yayınladığı kutlama mesajında, tüm dünya çocuklarını bayramını kutladı.


23 Nisan’ın Türkiye’de dünyanın birçok ülkesinden gelen çocukların katılımıyla kutlandığına işaret eden Kaymakam Ali Katırcı, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, çağın en son teknolojisini öğrenecek şekilde yetiştirmek, Milli Birliğimizi ve Beraberliğimizi bozacak her türlü yıkıcı ve bölücü tehlikelere karşı bilgilendirmek ve korumak görevimizdir.

Ayrıca, çocuklarımıza ve gençlerimize, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasinin önemini ve vazgeçilmezliğini, bunlara sahip çıkmanın gereğini öğretecek sizlersiniz. Çünkü ulu önder Atatürk en büyük eserim dediği cumhuriyeti, koruyacak ve yaşatacak yüksek karakterli muhafızları sizler yetiştireceksiniz diyerek bizlere büyük bir sorumluluk vermiştir” dedi.

Dünya çocuklarıyla beraber her yıl kutlanmakta olan 23 Nisan’ın sevgi, kardeşlik ve dostluk tohumlarını tüm dünyaya ekmekte olduğuna değinen Katırcı, “Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin bu bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır. Başarmak için çalışmak, yaşamak için yarışmak ve mücadele etmek, her gün kendimizi bilgilendirmek, yenilemek ve geliştirmek zorundayız” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?