19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Apollon Tapınağı'nda konser

Didim 14. Barış Şenliği kapsamında Karya Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde oluşturulan Karya Barok Topluluğu Apollon Tapınağında klasik müzik konseri verdi.

Didim 14. Barış Şenliği etkinlikleri Klasik konseriyle sürdürüldü. Karya Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde kurulan Karya Barok Topluluğu Apollon Tapınağında bir konser verdi. Konsere CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ve eşi, ve Didimliler katıldı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Dünyada barışın hasret olduğu bu dönemde biz yıllardır yaptığımız bu etkinliklerle barışa olan özlemi dile getiriyoruz. Bu günde sizlerle klasik müzik konserinde olmaktan mutluyuz” dedi.

Karya Barok Topluluğunun hazırlamış olduğu konserin Sanat Yönetmenliğini Gülderen Erdoğmuş, Müzik yönetmenliğini ve Düzenlemesini Nihan Atlığ Simpson ve Kostüm Realizasyonunu ise Gülay Eyri yaparken, konserde yer alan yayı çalgılarda ise İstanbul Üniversitesi Araştırma görevlisi Nilgün Ketenci (keman), İstanbul Üniversitesi sanatçıları Rüstem Mustafayev (keman) Evrim Baştaş (Viola), ve Suna Yüksel (Cello) konserde yer aldı.

Konserde yer alan sanatçılar Harun Ateş, Gülderen Erdoğmuş, Kaan Buldular, Evrim Keskin ve Pelin Tanca solo ve düet halinde klasik müzik eserlerini seslendirdiler.

Apollon’nun tarihi ve akustik mekânından yapılan konsere Didimlilerin yoğun ilgi gösterdiği görülürken yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda Başkan Kamacı sanatçıları teşekkür ederken,Sanatçı Gülderen Erdoğmuş’a da Topluluk adına bir plaket verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 23:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?