30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

'Atatürk hiç ülke dışına çıkmadı'

Didim Belediyesi tarafından “İçimizden Biri; Atatürk” konulu bir konferans düzenledi.

Belediye Kültür Park Salonu’nda gerçekleşen konferansa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İlker Akın Korkmaz, belediye personeli, asker, davetli ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İlknur Kalıpçı, Atatürk’ün sıra dışı özeliklerinden söz etti. Atatürk’ün devlet adamlığı, askeri kişiliği ve birçok özelliğinin halkımızca bilindiğini ifade eden Kalıpçı, Atatürk’ün dünyada daha çevre sorunu yokken çevrenin önemini bilen bir yapısı olduğuna işaret etti.

Kalıpçı, “Atatürk’ü ağlarken tarih çok ender tespit etmiştir. 25 yıllık araştırmacıyım, 7 tespitim oldu. İlki Çanakkale’de topçu atışımız başladığı sırada döktüğü gözyaşıdır. Atatürk’ün tüm dünya tarafından kabul gören ve liderliği hiçbir zaman tartışılmayan bir yapısı vardı. Atatürk hiçbir zaman ülke dışına çıkmadı. Tüm dünya liderleri kendisini ziyaret etti. Atatürk bu durumun nedenini ise ‘Ülkemin sorunlarını bitirmeden nasıl dışarıya çıkayım’ diyerek açıklardı. Atatürk’ün olaylara bakışı çok önemlidir. Ne yazık ki ülke olarak bu konuyu yeterince anlayamadık” dedi.

Konferansın sonunda Başkan Kamacı, Prof. Kalıpçı’ya kendilerini kırmayarak konferansa katıldığı için teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 22:23:41
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 22:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?