19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Bakkalların süper market tepkisi

DİDİMLİ BAKKALLARIN SÜPER MARKET TEPKİSİ

Didim’de faaliyet gösteren bakkallar, topladıkları imzaları Didim Ticaret Odası ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ileterek, süper marketlerin çalışma saatlerinin sınırlandırılmasını talep etti.

Bakkal ve market sahipleri adına esnaflar Zahit Alaca ve Ekrem Şahin, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’na topladıkları imzaları sundular ve sorunun çözülmesiyle ilgili destek istediler.

Ticaret Odasında yapılan görüşmede Esnafların, Büyük marketlerin açılış ve kapanış saatlerine sınırlama getirilmemesinden dolayı büyük sıkıntı çektiğini belirten Esnaf Zahit Alaca, “Bu tür marketlerde her türlü ürün ve malzeme satılıyor. Bizde mal satamıyoruz ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Bunun çözümü için şu an ki topladığımız imzaları siz esnaf ve sanatkârın temsilcilerine sunuyoruz. Aynı dilekçeyi belediyeye de sunacağız. Bu kadar büyük marketin olduğu bir yer yok; diğer ilçeler bu konuda belediyeler kararlar alıyorlar. Bizde hakkımız arıyoruz; konuyu belediye yönetimine de ileteceğiz. Sizlerden isteğimiz bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver de, büyük marketlerin açılış kapanış saatleriyle ilgili ciddi rahatsızlıkların olduğunu belirterek, “Bu konuda yasal mevzuatlarla ilgili olarak Ankara’da mecliste bir çalışma yapıldığını duyduk. Bu konuda sizlerin yanınızdayız. Bu konuda belli standartların getirilmesi lazım; önümüzdeki hafta konuyla ilgili olarak bir toplantı yapılabilir” dedi.

Hazırlanan dilekçeye imza atan Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ise, esnafın dile getirdiği konuda haklı olduğunu savunarak, “Odaların bu konuda yaptırımı yok; Biz sizin bu başvurularını bir üst makamımıza ileteceğiz. Ankara’da da bu konuda çalışma olduğunu biliyoruz. Konuyla ilgili yapılacak toplantıda konu enine boyuna ele alınmalı” diye konuştu.

Görüşme sonunda 29 Haziran Salı günü saat 14.00’de bakkal ve market sahiplerinin de yer alacağı bir toplantı yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

DİDİMLİ BAKKALLARIN SÜPER MARKET TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 18:03:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 11:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?