27
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Balık çiftlikleri Akbük’ten kaçıyor

BALIK ÇİFTLİKLERİ AKBÜK’TEN KAÇIYOR

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük Beldesi’nde sahile 100 metre kadar yakınında faaliyet gösteren 16 balık çiftliğinden 4’ü daha ziraat odasından kaydını sildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığının aldığı karar neticesinde sahile en az 4 kilometre ve 30 metre derinliğe taşınmaları için balık çiftliklerine verilen sürenin dolmansa iki ay kala Akbük’te faaliyet gösteren balık çiftliklerinden 4’ü daha Didim Ziraat Odasına gelerek üye kayıtlarını düşürdü.

Akbük’te 16 tane balık çiftliğinin Didim Ziraat Odası’na üye kaydının olduğunu belirten Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Bu ay da 4 üye kaydını sildirdi. Kendileriyle yaptığımız görüşmede tesisleri bir yerden başka yere taşımalarının kendilerine ağır bir yük getireceğini ve zaten para kazanamadıkları konusunda dert yandılar ve faaliyetlerini durduracaklarını dile getirdiler. Bizde oda olarak kayıtlarını düşürdük. Şu an balıkçılar Akbük’ten kaçıyorlar. Bu balık çiftliklerini yasayla sahile 4 km uzakta olacak ve derinlikleri 30 metre olacak. Bu nedenle balık çiftliklerinin faaliyetini durduruyorlar. Zaten Akbük’te bu çiftlikler kıyıya çok yakın ve denize ve çevreye verdikleri zararları ortada. Bu nedenle tepkiler her dönem oldu. Bu çiftliklerin burada kalmayacağını ve kaldırılacağını düşünüyorum” dedi.

Bilindiği gibi; balık çiftlikleriyle ilgili olarak işletme sahipleri Bakanlık aleyhine yürütmeyi durdurmak için dava açmıştı. Aydın 1. Bölge İdare Mahkemesi geçtiğimiz aylarda verdiği kararla yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:01:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?