26
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Başaran'ın seçim itirazı yargıda

29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Akbük Belde Belediye Başkan adayı olan Halil Başaran, “Akbük Seçimlerinin Dosyanın Aydın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmekte olduğunu, bu meseleyi sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Yaptıkları itirazla ilgi devam eden yargı süreci hakkında bilgiler veren Halil Başaran, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Akbük’de seçimin kesin galibi olduklarını fakat akabinde hukuksuzluk, kanunsuzluk ve sahtecilik suçlarının işlenmesi sonucu bu hakkın kendilerinden alındığını, konunun yargıya taşındığını ve şu anda Aydın Ağır Ceza Mahkemesince incelenmekte olduğunu belirtti.

Başaran, “Önümüzdeki günlerde sahtecilik suçunun tespiti ile, bu suçu işleten ve işleyenlerin ortaya çıkartılarak Akbük halkının hür iradesinin tecelli edeceğine olan inancımın tamdır. Bundan hiç şüphe duymuyorum. Bunun için de tüm hukuk yollarına başvuracağım. Halkın bize verdiği helal oyların tamamına sahip çıkacağız. Beldemizde günlük mutat işler mevcut belediye yönetimince ciddi derecede aksatılmaktadır. Benim çok kısa süren başkanlık dönemimde yaptığım çalışmalar ile geçici arıtmanın 140 bin TL gibi bir fiyatla halkımızı hiç rahatsız etmeyecek ve geri dönüşümünden faydalanılacak bir şekilde yapmayı ve 15 Haziran’a kadar tamamlamayı planlamıştık. Mevcut yönetim arıtma tesisinin 199 bin TL’ye ihale etmiştir, üstelik arıtma tesisinin deşarjının nereye olacağını düşünmeden sitelerin bulunduğu bölgeye yapmaları bilgisiz ve basiretsiz olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

Kesin arıtma tesisi için Didim arıtması ile ilgili çalışmalar yapmakta olduğuna işaret eden Başaran, şunları söyledi: “Didim’in arıtmasına bağlanmak, Akbük için çok pahalı bir yoldur. Takribi 25 milyon TL’ye tamamlanacak olan Akbük’ün alt yapısının bu rakamın iki katına çıkarılmasına seyirci kalmayacağız. Alt yapı yapılmadan beldedeki üç ana yolun düzenlenmesinin yapılma düşüncesi çok yanlıştır. Bu konunun meclis gündemine alınması bile iş bilmezliğin göstergesidir. Devam eden davalar ve gelecek korkusu sanıyorum hata yapmalarına sebep oluyor. Görevde kaldıkları süre içinde beldemizin aleyhine işler yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Belediyeye hata yaptırmamak için halk meclisi derneğinin acilen kurulması gerekiyor”

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?