20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Başarılı polislere ödül

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü ve polis haftası kutlamaları kapsamında Didim'de kokteyl düzenlendi. Düzenlenen kokteylde başarılı polislere ödül verildi.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Garden Of Sun Hotel’de gerçekleştirilen kokteyle Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Garnizon Komutanı İlker Akın Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Karahan, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı ile daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı törende yaptığı konuşmada halkın huzuru için çalıştıklarını ve en büyük mutluluk kaynaklarının halkın mutluluğu olduğunu söyledi. 2005 yılında personel sayısının 88 olduğunu bugün ise 138 olduğunu belirten Akalınlı, “Son 3 yılda ilçemizdeki personel sayısı yüzde 48 artmıştır. 2005 yılında 13 adet olan araç sayımız bugün 2 katına yükselmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz hizmetlerini daha verimli yürütebilmek için 260 metrekarelik ek hizmet binası tamamlanarak faaliyete geçirilmiştir” dedi.

Alınan tedbirler sayesinde asayiş olaylarında da azalma yaşandığını kaydeden Didim İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, “2007 ile 2008 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarına bakıldığında asayiş olaylarında yüzde 10'luk azalma söz konusudur" dedi.
Kaymakamı Ali Katırcı da tüm polislerin haftasını kutladı.

"POLİS İLE HALK EL ELE VERİRSE, HİÇ BİR ŞER GÜÇ FIRSAT BULAMAZ"
Aydın Valisi Mustafa Malay kendisinin de eski bir emniyet mensubu olduğunu belirterek, toplumda huzursuzluğa neden olan olayların polis –vatandaş işbirliği ile çözülebileceğini kaydetti.

Devletin asli görevlerinden birinin vatandaşın güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten Vali Malay "Bizim için Kuşadası ve Didim çok önemli, Didim'i ilçe değil il olarak baz alıyoruz. Bu yüzden çok önemli takviyeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Didim Halkı da emniyetin bu özverisini boşa çıkarmadı ve her konu-da emniyetin yanında oldular. Araç alımında, ek bina yapımında polisimize olan desteklerini gösterdiler. Emniyet ve halk yan yana, el ele olunca hiç bir şer güç fırsat bulamaz. Polis 24 saat gece gündüz demeden halk için var. Halkın desteği polisin gücüne güç katıyor. Halkın güvenini kazanmak en önemli unsurdur. Didim halkı ve Polisi bu birlikteliği en iyi şekilde sergiliyorlar. Manevi desteklerinden dolayı Didim Halkı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhon tarafından Amirler; Yalçın Akalınlı, Bahattin Filibelli ve Hakan Uzundağ'a takdir plaketi verildi. Memurlar Canan Ünlü, Cahit Helveci, Erkan Temel, Nuh Koç ve Selahattin Aksaray'a takdir plaketlerini ise Kaymakam Ali Katırcı verdi.

Görevde sürelerini tamamlayan İsmail Karagöz ve Necati Bozyaka'ya ise plaketlerini Aydın Valisi Mustafa Malay verdi

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?