20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Başkandan kadın kotasına destek

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yerel seçimlerde kadın kotası konusunda görüşlerini ifade ederek, “Önümüzdeki yerel seçimlerde muhakkak kadınlara da yönetimde yer almalı” dedi.

CHP’de yerel seçim takvimin halen belli olmadığını söyleyen Başkan Kamacı, “Önümüzdeki hafta partimizin Tüzük Kurultayı yapılacak. Bu kurultayın ardından partimizin adayları ve seçim takvimi başlayacak. Bu süreç öncesi partimizde muhakkak adaylar açıklamalarda bulunacak ve bu sürede kadın adaylarda Belediye Meclis ve İl genel Meclisi için başvurularını yapacaktır. Şu ana kadar duyduğum kadarıyla Şehriban Hanımın bir başvurusu olmuş, tabi biz de kadın adayların yerel seçimlerde aday olmasını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte bu tür adaylıklar yaşanacaktır” diye konuştu.

Didim Belediye eski başkanı Ünal Boztürk’ün “Belediye yat limanını vaat kapısı olarak kullanıyor” sözlerini değerlendiren Kamacı, şöyle konuştu:

Biz burayı vaat kapısı olarak hiç görmedik, bu yeri Doğuş Holding grubu yapıyor ve burada yaklaşık olarak 400 kişiye iş imkânı sağlanacak. Bize gelen vatandaşlara biz sadece bize verilen başvuru formunu veriyoruz. Sayın Boztürk Kendi zamanında daha makilik olarak duran o yer için vatandaşa 'Seni oraya santral memuru olarak alacağım' diyerek söylediği sözleri ne zaman unuttu. Ortalık ta yat limanı yok; Sayın Boztürk vatandaşı santral memuru yaptı. Bu nedenle bu iddiaların hiçbir makul açıklaması yoktur”

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 19:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?