18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Belediyede Atasoy dönemi

DİDİM BELEDİYESİ’NDE ERCAN ATASOY DÖNEMİ

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın görevden uzaklaştırılmasının ardından Ağustos ayı meclis toplantısında gerçekleşen başkanvekilliği seçiminde CHP’nin aday Ercan Atasoy ipi göğüsleyen isim oldu.

Didim Belediye Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısı, tarihi bir kalabalığın katılımıyla yapıldı. Tek gündem maddesi toplanan meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın yerine vekalet edecek ismi belirledi.

Toplantıya başkanlık eden Meclis Başkan Vekili Osman Ayyıldız, Didim’de tarihi bir günün yaşandığını belirterek, “Yapılan görev değişikliği sebebiyle, bir seçim yapılacak ve bunun için toplandık. Bugün farklı bir konu ile gündemi açacağız. Yaz sezonu ortasında böle bir şeyi olması, yani bir boşluk olması mı gerekli düşünceleri değerlendiriyoruz. Yargılama bitmeden bu olayın olmasın değerlendiriyoruz. Biz sağduyulu davranacağız. Yasal süreçte her şey yoluna girecektir” dedi.

Ayyıldız’ın konuşmasının ardından başkanvekilliği seçimine geçildi. CHP grubu adına adaylığı daha önce açıklanan Belediye Meclis üyesi Önder Ercan Atasoy ile AK Parti’li meclis üyesi Figen Gürsoy başkanvekilliği için yarıştı. Salonun yoğun olması dolayısıyla meclis üyeleri odalarda oy kullandı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde AK Parti’li meclis üyesi Figen Cevrem Gürsoy 4 oy alırken, CHP’li Ercan Atasoy ise 11 oy alarak Didim Belediyesi Başkanvekilliğine seçildi.

Ercan Atasoy’un galibiyetin açıklanmasının ardından salondakiler, tezahüratlarda bulunulurken, yeni başkan vekili tebrikleri kabul etti.

Seçimin ardından gündem dışı olarak ele alınan gündem gereği, Ercan Atasoy’dan boşalan görevlere yeni isimler seçildi. Yapılan seçimlere göre Atasoy’dan Meclis 2. Başkan vekilliğine Ahme Turan Özdemir, Encümen Üyeliğine Vedat Ege, Tüketici Hakları Komisyon üyeliğine de Şehriban Karakış seçildi.

Belediye Meclisi toplantısının ardından Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy ve CHP’liler daha sonra Belediye Önünde toplanan partililere hitap etti. Ardından CHP toplanan grup Belediyenin arkasında evi bulunan Mümin Kamacı’yı ziyaret edip, yanından oldukları mesajını verdiler.

Toplanan kalabalığa seslenen Mümin Kamacı, “Biz isimlerle değil ideolojiyle, ilkelerle ayakta duran bir partiyiz. Yerimize gelen arkadaşların hizmetleri kaldığımız yerden devam edecektir” dedi.

DİDİM BELEDİYESİ’NDE ERCAN ATASOY DÖNEMİ
DİDİM BELEDİYESİ’NDE ERCAN ATASOY DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 18:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?