20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Belediyede kadrolu işçi sayısı arttı

Belediyeler bünyesinde çalışan geçici işçilerin kadroya alınmasının ardından Didim Belediyesinde kadrolu işçi sayısı 502'ye yükseldi. Kadro başvurusu yapan sözleşmeli işçilerden sadece 12'snin kadroya geçemediğini açıklayan Didim Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu, bu işçilerin 2005-2006 yılı içerisinde atı ay kesintisiz hizmette bulunmadıkları için kadrolarının onaylanma ve halen geçici işçi sıfatı ile hizmetlerine devam ettiklerini belirtti. 

Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu, kadroya geçen işçilerin ücretlerinin belediyeler tarafından devam edildiğini belirterek, “Norm kadro uygulamasından dolayı kadrolar sabit değil. Kadro da yer alan çalışanımız emekli olduğu veya herhangi bir sebeple işten ayrıldığı zaman kadro boşa çıkıyor, yerine işçi alamıyoruz. Sadece iş sahalarını şirketlere tahsis etme yöntemi ile işçi alabiliyoruz ki bu da özelleştirmeyi besleyen bir davranış. Memur sayımızın yüzde 40'ı kadar, geçici işçiyi 5 ay 29 günü aşmamak kaydı ile çalıştırma hakkımız var. Fakat personel gideri belediye bütçesinin yüzde 30'unu aşınca sözleşmeli işçi çalıştıramıyoruz. Kendi personelimizi şirket bünyesine aktararak şirket bünyesinde çalıştırmak için yaptığımız başvuru iki yıldır onaylanmadı. Amacımız bu personelle bu işi götürmek. Özelleştirmeye teslim olmak en son düşüncemiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 11:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan çetin IP: 85.106.226.xxx Tarih : 29.01.2009 01:57:39

öncelikle anketinizle ilgili bir eleştirim olacak neden diğer partiler yer almıyor siz sadece sonuca gitmek için mi anket yapıyorsunuz diğer partileri de ankette görmek isterim mesela ben oy vereceğim partiyi ankette bulamadım böylelikle bu anket ne kadar sağlıklı olur acaba