19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Bu yol kazalara davetiye çıkarıyor

Hergün binlerce aracın geçtiği Didim- Akbük Karayolu'nun içler acısı hali isyan ettiriyor. Yolu kullanmak zorunda kalanlar, her an kaza yapabilecekleri korkusunu yaşıyor.

Onarımını hiçbir makamın üstlenmediği ve kaderine terk edilen yoldaki dev çukurlar sürücülere adeta slalom yaptırıyor. Sadece, ‘bozuk satıh’ tabelaları yerleştirilmekle yetinilen ve Milas- Bodrum Havaalanı'ndan gelen turistlerin de geçiş güzergahında yer alan yol için, turizmcilerin girişimleri de sonuçsuz kaldı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç ile Vali Mustafa Malay'ın onarım için girişimde bulunulacağına ilişkin söz verdiğini, ancak iki yıl geçmesine karşın hiçbir gelişme yaşanmadığını aktaran Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı şunları söyledi:

“Bu yolun bir bölümü belediye mücavir alanı içinde olduğu için bizim sorumluluğumuzda, büyük kısmının ise sahibi yok. Yıllardır sahibini arıyoruz, bulamıyoruz. Köy hizmetleri ve Karayolları sahiplenmiyor. Yol ilk yapıldığında sağlam zemin atılmamış. Bozuldukça, bozuluyor. Belediye olanaklarıyla onarmaya çalışıyoruz ama olmuyor. Özel idare yardımcı olacaktı, olmuyor. Herkes yolun yapılmaması için adeta direniyor. Oysa ki bu yoldan her gün binlerce araç geçiyor, sayısız kaza oluyor ve turizm açısından da son derece önemli.”

Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, Karayolları'nın yolu yapmak için istekli davranmadığını belirterek, “Kullanılan başka bir yol bulunduğu ve duble yol çalışmaları sürdürüldüğü için Karayolları burayı almak istemiyor. Oysa bu yol yapıldığında, Bodrum havaalanı ile ulaşım yaklaşık 10 kilometre kısaldı” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 14:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?