26
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Buzlar Çözülmeden seyirciyle buluştu

‘BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN’ DİDİMLİLERLE BULUŞTU

Didim Çocuklar Ağlamasın Derneği ile Didim ve Yöresi Engelliler Derneği işbirliğiyle hazırlanan etkinlikte Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuların sahnelediği “Buzlar Çözülmeden” adlı tiyatro oyun Didim Gazi İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu'nda sahnelendi.

“Buzlar Çözülmeden” adlı oyun öncesinde çocuklara yönelik olarak “Baloncu Amca” adlı oyun sahnelendi. Oyunda çocuklara hırsızlığın en kadar kötü bir davranış olduğu anlatıldı.

“Buzlar çözülmeden” adlı oyuna Didimlilerin büyük ilgi gösterdiği görülürken; oyunda 27 Mayıs Darbesi sonrasında, yeni şekillenen ülke yapısı içinde, yolsuzluk, sömürü ve yoksulluğun egemen olduğu ve zor kış koşulları nedeniyle yollarının kapanmasından dolayı dünyadan kopan bir kasabaya yeni bir kaymakam atanmıştır. Gelen kaymakam, farklılığını ortaya koyduğunda, mevcut gidişi değiştirmeye çalıştığı görülür. Kasabadaki ağalara, karaborsacılara, fahişelere, hacılara “dur” diyen yeni kaymakam, değişik biridir. Dürüst ve tarafsız yaklaşımıyla sorunların çözülebileceği mesajını veren kaymakam, aslında akıl hastanesinden kaçmış bir delidir. Yaşanan olaylar traji - komik anlatımla gelişir.

‘BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN’ DİDİMLİLERLE BULUŞTU
‘BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN’ DİDİMLİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 12:16:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?