30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Didim İlçe Müftüsü Celil Karaca; "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamasında cami ve mescitlerin dini, kültürel ve sosyal hayatımızda önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.


"Camiler ve Din Görevlileri Haftasının” Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1986 yılından itibaren Ekim ayının ilk haftasında kutlandığını hatırlatan Müftü Karaca, bu yıl 1 Ekim’in Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe denk gelmesi yüzünden haftanın 13-19 Ekim 2008 tarihleri arasında kutlanması karar verildiğini söyledi. Camilerin icra ettiği dini ve sosyal içerikli fonksiyonları ve rolü hakkında vatandaşların aydınlatılması için hafta içerisinde çalışmalar yapacaklarını açıklayan Karaca, “Müftülüğümüz olarak hafta münasebetiyle hazırlatılan afişler camilerimize asılmıştır. Merkez, kasaba ve köylerimizde bulunan tüm camilerimizin genel temizliği görevlilerimizin gözetiminde, halkımızın ve gönüllülerin katkılarıyla yapılacaktır. Esnafımız bu hafta boyunca indirimli satış kampanyaları düzenleyip ilgiyi artıra bilirler. Belediye başkanlarımız yörelerinde bulunan camilerimizin temizliğine, çevre ve bahçe düzenlemelerine katkı sağlayabilirler. Bunu bir gelenek haline dönüştüre biliriz. Didim'de ticaret yapan iş adamlarımızı ve hayır sahiplerini özellikle inşaatı devam eden Didim Merkez Camii'ne yardım etmeye çağırıyorum” dedi.


Konuşmasını sürdüren Müftü Karaca, “Bu vesileyle camilerimize yardımlarını esirgemeyen tüm hayır sahiplerini şükran ve minnetle anar fedakar din görevlilerimize görevlerinde üstün başarılar diler, emekliye ayrılanlara sağlık içerisinde uzun ömürler temenni eder, vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz ederim” temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 14:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?