18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Cevap bekleyen sorular

DİDİM’DEKİ YIKIM TARTIŞMALARI

Didim Belediye Meclisi’nin AK Parti’li belediye meclis üyeleri Didim’de tartışmalara neden olan ve son olarak belediye tarafından durdurulan yıkımlarla ilgili olarak yazılı soru önergesi verdi.

AK Parti’li Atilla Milor, Burhan Çolak ve Figan Cevrem Gürsoy tarafından Didim Belediye Meclisi’nin 2010 yılı Ocak ayı toplantısında yıkımı durdurulan Garden Of Sun Oteli’nin durdurumuyla ilgili olarak verilen soru önergesinde; “25 Eylül 2009 tarihinde Didim’de bulunan Garden Of Sun Otelinin yıkım ihalesi yapılmış, ihale tarihinden 82 gün sonra yani 16 Aralık 2009 tarihinde yıkım işine başlanmış, daha sonra 22 Aralık 2009 tarihinde yıkım işini yapan firmaya yıkımı ara verilmesi tebliğ edilmiş, 24 Aralık 2009 tarihinde yıkımın durdurulması istenmiş 25 Aralık 2009 tarihinde ise yukarıda açıklanan tebligatların yanlış olduğuna karar verilmiş ve son olarak 29 Aralık 2009 tarihinde ise yıkım işini durdurularak ara verilmesi istenmiştir. Bu bağlamda; Garden Of Sun otelinin bu duruma düşmesinin sebebi Belediye Başkanlığı ve bu makamı temsil eden Sayın Mümin Kamacı mıdır? Yukarıda gerçekleşen tutarsız ve kararsız hareketlerin Didim Belediyesi imajını ve Güvenirliğine olan etkisi nedir? Yapılan tutarsızlığın asıl sebebi nedir? Kimlerdir? 25 Eylül 2009 tarihinde yapılan ihale şartnamesini incelemek neden 3 ay sonra akla geldi? Eksik ve olmayan evraklarla ihaleyi yapan ya da yapanlar kimlerdir. İstifa etmeleri bekleniyor mu? Kanuna uygun olmayan ihale yapmak suç değil midir? Suçlular kimlerdir? Böylesine sıkıntılı bir süreçte belediye başkanı niçin görevinin başında bulunmuyor? Yaklaşık 4 aydır Garden Of Sun otelin yıkımı için uğraşan belediyenin yıkımına karar verilen diğer 472 yerle ilgili planı nedir?” denildi.

Verilen yazılı önergeyi değerlendiren Belediye Meclis Başkan Vekili İbrahim Eray, “Bu yıkım şu an yargı aşamasında. Önergeyle ilgili olarak size yazılı bilgi vereceğiz” dedi.

DİDİM’DEKİ YIKIM TARTIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:19:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?