18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

CHP'li kadınlara arama kurtarma eğitimi

CHP’Lİ KADINLARA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Didim Can Gönüllü Arama Kurtarma Derneği tarafından CHP Kadın Kolları üyelerine arama kurtarma eğitimi verildi.

Kandilli Rasathanesi Afete Hazırlık Eğitim Birimi eğitmenlerinden Özdemir Günday'ın eğitmenlik yaptığı seminer, CHP Didim İlçe Binasında, Kadın Kolları Toplantısı’nda gerçekleştirildi.

Eğitmen Özdemir Günday, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Afete Hazırlık Eğitim Birimi bünyesinde verilen Temel afet bilinci eğitimlerinin amacının, düzenlenen eğitimlerle, vatandaşları deprem konusunda aydınlatmak, onları deprem öncesi, sırası ve sonrasında nasıl davranacakları yönünde bilgilendirip bilinçlendirmek olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Sevim Külekçi, Eğitim kapsamında, depreme karşı alınması gereken kişisel önlemler, depremler sırasında ve sonrasında sergilenmesi gereken davranışlar konusunda Temel Afet Bilinci oluşturmak amacıyla bu tür çalışmaların devam edeceğini bildirdi. Geçtiğimiz yıl kurum ve kuruluşlarda yapılan seminerlerin, bu yıl siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinde devam edeceğini ifade etti.

İlçede bulunan siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına eğitim çalışmaları için yazı gönderdiklerini söyleyen Külekçi, CHP Kadın Kolları’nın konuya duyarlılık gösterdiğini belirterek teşekkür etti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Zehra Bankoğlu ise, bu tür eğitimlerin, toplumsal bilincin arttırılmasında önemli olduğunu kaydederek, eğitmen Özdemir Gündem’e, Dernek Başkanı Sevim Külekçi ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP’Lİ KADINLARA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 12:11:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?